Een foto op plexiglas: wat is het?

Een foto op plexiglas: wat is het?

Plexiglas wordt ook wel een foto op Acryl, Acrylaat of Acrylglas genoemd. Hierbij wordt de foto altijd op de achterzijde van het plexiglas geprint. Er zijn verschillende opties met foto’s op plexiglas waarbij ook de kwaliteit en de prijzen uiteenlopen. Hier kun je meer ontdekken over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Goedkoop printen op plexiglas?

Wil jij een goedkope foto op plexiglas dan zijn er heel veel plexiglas opties waaruit je kan kiezen. Om het betaalbaar te houden kun je het beste gaan voor een wat kleiner formaat. De formaten kunnen gaan tot ongeveer 2 bij 3 meter dus dat is nogal wat! Met de prijs kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Van begin 20/30 euro tot honderden euro’s.

Transparant of wit Plexiglas?

De standaard optie voor Plexiglas is transparant. Je kan kiezen uit een extra witte laag op het plexiglas, een gewone witte laag of transparant. We raden je aan om wit mee te printen wanneer je de plexiglas foto aan de mand wilt monteren.

Lees ook:  Nieuwste wanddecoratietrends voor thuis en op kantoor

Welke dikte heeft het paneel van de plexiglas foto?

De foto van Nikkel Art wordt standaard geprint op een paneel met een dikte van 5mm. Daarbuiten zijn er nog 2 opties, namelijk 4mm of 5mm.

Het ophangen van je plexiglas foto

Er zijn diverse ophangsystemen om jouw print te bevestigen aan de muur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het werk neer te zetten. Dit kan een erg leuk effect geven in de ruimte! De ophangsystemen zijn niet zichtbaar aan de voorkant. Door middel van afstandhouders wordt je plexiglas foto aan de muur vastgeschroefd. Hierdoor krijg je een mooi zwevend effect. Dit kan zelfs buiten mocht je dat willen!

De trends van plexiglas foto’s

Wist je dat plexiglas foto’s helemaal hot zijn op het moment? Het geeft een modern effect en je kunt er alle kanten mee op. Weet je niet zo goed wat te kiezen? Ga dan voor zwart wit of een mooie neutral. Neutrals zijn namelijk ook erg geliefd op het moment en gaan altijd makkelijk samen met de rest van je interieur. Het is ook nog eens mogelijk om je eigen print af te drukken! Heb je een onvergetelijke herinnering? Een prachtige dag, print, kunstwerk of tekst die je maar al te graag aan je muur wilt? Dat kan met plexiglas! Je hebt zelfs de mogelijkheid tot collages en andere creatieve afwerkingen. Laat het mixen en matchen beginnen!

Comments are closed.